Osteopater og naprapater ble 8.mars 2022 gitt autorisasjon og omfattes nå av helsepersonelloven som gir en økt trygghet for deg som pasient. Du kan komme direkte til osteopat og naprapat uten henvisning fra lege, men behandlingen omfattes ikke av frikortordningen.
Osteopaten har bred kunnskap om kroppen og sammenhengene mellom fysiske, psykiske og sosiale faktorer som påvirker helsen vår. Samt kompetanse innen trygg undersøkelse, behandling og forebygging. Vi utfører manuell behandling, i tillegg til å veilede, og motivere.
Det første som skjer på time hos oss er anamnesen, en grundig samtale om deg og dine plager. Vi er opptatt av å se helheten, og ha et godt grunnlag for videre undersøkelse, behandling og oppfølging.
Behandlingen er skreddersydd hver enkelt. Vi benytter et bredt spekter av manuelle teknikker, blant annet manipulasjon («knekking»), muskeltøyninger og lettere teknikker for muskulatur og ledd. Ofte får du anbefalte tiltak eller råd hos oss, f.eks. øvelser du kan gjøre hjemme.
Vår yrkesstolthet ligger i å hjelpe deg med å håndtere plagene på en god måte. Både ved å dele kunnskap, gi råd, og følge opp med manuell behandling.
Osteopaten samarbeider med andre helseprofesjoner og ser nytten i det tverrfaglige samarbeidet for å hjelpe pasienten på best mulig måte.
Smerter og plager som en osteopat kan hjelpe deg med:
I tillegg til dette kan en osteopat oppsøkes ved funksjonelle mage-, tarm- og urinveisplager, fordøyelsesbesvær, halsbrann og sure oppstøt, tung pust og pustebesvær.
Naprapati er en gren innen manuell medisin og ble grunnlagt av Oakley Smith på slutten av 1800 tallet. Han var kiropraktor, og utviklet datidens kiropraktikk til sin egen form for manuell medisin, som i dag kalles naprapati. Navnet kommer fra tsjekkisk napravit( å korrigere) og latin patos (lidelse). «Å korrigere årsak til smerte».
En naprapat hjelper deg som har problemer med muskler og skjelett, både akutte og langvarige plager. Du vil få en grundig undersøkelse for å finne årsaken til dine problemer, diagnostisering og behandling ved hjelp av ulike behandlings teknikker. Manipulasjon(leddjustering), mobilisering, triggerpunktsbehandling, og forskjellige muskelteknikker.
Du vil få råd og veiledning i trening, øvelser, og andre metoder som vil hjelpe deg og din kropp til ett optimalt og helhetlig resultat.
Vanlige problemer en naprapat kan hjelpe deg med, kan være:
En coach bruker vi når vi ikke føler at vi trenger terapi, men allikevel ønsker noen å snakke med. Det kan være av forskjellige grunner som perioder med mye stress og utfordringer, eller andre vanskelige situasjoner vi skal håndtere. Om det er i livet vårt, eller i jobbsituasjon er det fint å ikke være helt alene når vi skal ta avgjørelser, eller se veien videre.
Vi bruker også gjerne coaching når vi står i en livsfase hvor vi er i endring, positiv eller negativ, men allikevel er det fint å ha en som kvalitetssikrer valg sammen med oss. Noen som er på lag, og er med å inspirere oss underveis.
Coaching er ingen form for terapi, da det er svært lite fokus på det som har vært, men fokus på det som skjer her og nå og veien videre. En coach hjelper mennesker med alle slags utfordringer. Det kan være alt fra dårlig selvfølelse, stress, vektnedgang, karriereskifte, familiecoaching, sorg, utbrenthet eller rett og slett bare det å ha en utenforstående å snakke med om hverdagens små og store utfordringer.
En håndfast og oversiktlig måte å jobbe med psykiske utfordringer.
Målet er hjelp til selvhjelp. Du lærer enkle, gode verktøy som du kan ta med deg videre for å kunne håndtere psykiske påkjenninger på egenhånd.
I kognitiv atferdsterapi jobber vi med sammenhenger mellom tanker, følelser, atferd og kroppslige reaksjoner.
Vi har fokus på å bryte selvforsterkende onde sirkler, som opprettholder psykiske vansker.
til toppen